Saturday, 30 March 2013

သၾကၤန္ အတြက္ အထူး ( မုုန္ ့လက္ေဆာင္းလုုပ္နည္း )

မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္း
• • • • • • • • • • • • • • • • •
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ ဆန္မႈန္႔ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
၂။Tapioca Flour    - ဟင္းခတ္ဇြန္း၃ဇြန္း
၃။ ဆြမ္းေမႊးရည္
၄။ ထုံးၾကက္တက္ရည္- ၂ လီတာ

** ထုံးၾကက္တက္ရည္ဆိုတာထုံးကိုေရ
ေဖ်ာ္ၿပီးေက်ာက္ခ်ဥ္ထည့္ပါ။ ေရၾကည္လာ
ရင္အေပၚ ေရၾကည္က ထုံးၾကက္တက္ရည္ ျဖစ္ပါတယ္။
၅။  ေက်ာက္ခ်ဥ္၊ ထုံးalum and line stone

 ဆန္မႈန႔္နဲ႔Tapioca Flourကို ေရာၿပီး 
ထုံးၾကက္တက္ရည္နဲ႔က်ိဳပါ။ဆြမ္းေမႊးရည္ 
အေရာင္ႏု၊ ရင္႔ႀကိဳက္သလိုထည့္ေမႊၿပီး
 ေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာၿပီဆိုမွေအာက္ကေရခဲထည့္
ထားေသာေရခဲရည္ထဲသို႔ဆန္ခါေပါက္ပါေသာ
ခြက္ထဲကို မုန္႔ကိုဖိခ်ပါ။ ေရခဲကိုမ်ားမ်ားထည့္ပါ။
 ေရေအးမွ မုန္႔အပူကအခဲသဏၭာန္ျဖစ္ပါမယ္။

• @[1501857532:2048:Ei Thet]
မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္လုပ္နည္း
• • • • • • • • • • • • • • • • •
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
----------------
၁။ ဆန္မႈန္႔ - ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁၀ဇြန္း
၂။Tapioca Flour - ဟင္းခတ္ဇြန္း၃ဇြန္း
၃။ ဆြမ္းေမႊးရည္
၄။ ထုံးၾကက္တက္ရည္- ၂ လီတာ

** ထုံးၾကက္တက္ရည္ဆိုတာထုံးကိုေရ
ေဖ်ာ္ၿပီးေက်ာက္ခ်ဥ္ထည့္ပါ။ ေရၾကည္လာ
ရင္အေပၚ ေရၾကည္က ထုံးၾကက္တက္ရည္ ျဖစ္ပါတယ္။
၅။ ေက်ာက္ခ်ဥ္၊ ထုံးalum and line stone

ဆန္မႈန႔္နဲ႔Tapioca Flourကို ေရာၿပီး
ထုံးၾကက္တက္ရည္နဲ႔က်ိဳပါ။ဆြမ္းေမႊးရည္
အေရာင္ႏု၊ ရင္႔ႀကိဳက္သလိုထည့္ေမႊၿပီး
ေတာ္ေတာ္ပ်စ္လာၿပီဆိုမွေအာက္ကေရခဲထည့္
ထားေသာေရခဲရည္ထဲသို႔ဆန္ခါေပါက္ပါေသာ
ခြက္ထဲကို မုန္႔ကိုဖိခ်ပါ။ ေရခဲကိုမ်ားမ်ားထည့္ပါ။
ေရေအးမွ မုန္႔အပူကအခဲသဏၭာန္ျဖစ္ပါမယ္။

No comments :