Sunday 12 October 2008
ႏုိ႕မႈန္႕တံဆိပ္(၉)မ်ဳိးအား ပိတ္ပင္တားျမစ္
-PlanetNews-
ျမန္မာႏုိင္ငံသုိ႕ ျပည္ပမွ တင္သြင္း၍ ျပည္တြင္းတြင္ ျပန္လည္ျဖန္႕ျဖဴးေရာင္းခ်ျခင္း၊ ျပန္လည္ျပဳျပင္ထုပ္ပုိး ေရာင္းခ်ျခင္း ျပဳလုပ္ေနသည့္ ႏုိ႕မႈန္႕(၁၆)မ်ဳိးကုိ သက္ဆုိင္ရာအဖြဲ႕အစည္းမ်ားမွ Melamine Assay Test Kit အသုံးျပဳစစ္ေဆးခဲ့ရာ ႏုိ႕မႈန္႕(၇)မ်ဳိးမွာ မယ္လမင္းပါဝင္မႈ မ႐ွိေၾကာင္း ေတြ႕႐ွိရၿပီး (၉)မ်ဳိးမွာ မယ္လမင္းပါဝင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ ယခုအခါ ျမန္မာႏုိင္ငံစစ္အစုိးရအဖြဲ႕မွ အဆုိပါ ႏုိ႕မႈန္႕တံဆိပ္(၉)မ်ဳိးကုိ ျမန္မာႏုိင္ငံအတြင္းသုိ႕ တင္သြင္းျဖန္႕ျဖဴးေရာင္းခ်ျခင္း၊ ျပည္တြင္းတြင္ ျပန္လည္ျပဳျပင္ထုပ္ပုိး ေရာင္းခ်ျခင္း၊ ၎ႏုိ႕မႈန္႕မ်ားကုိ အသုံးျပဳ၍ စားေသာက္ကုန္အျဖစ္ ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ျခင္းမ်ားကုိ ပိတ္ပင္တားျမစ္ေၾကာင္း ေအာက္တုိဘာ(၉)ရက္ေန႕စြဲျဖင့္ အမိန္႕ေၾကာ္ျငာစာ ထုတ္ျပန္လုိက္ေၾကာင္း သိရသည္။
ပိတ္ပင္တားျမစ္လုိက္ေသာ မယ္လမင္းပါဝင္သည့္ ႏုိ႕မႈန္႕အမ်ဳိးအစားမ်ားမွာ ေအာက္ပါအတုိင္းျဖစ္သည္။
၁။ Star Milk Powder (20gm.)
၂။ Crown
၃။ Happy Baby Toys
၄။ Dulac (Dumex) Step 1 (Infant Formula)
၅။ Star (450gm.)
၆။ Mandalay-Raw Milk Powder
၇။ Whole Sweet Milk Powder (Tow Cows, Shin Lin)
၈။ Rainbow Milk Powder
၉။ Enfagrow Milk Powder
ျမန္မာႏုိင္ငံတြင္ ကုမၸဏီတစ္ခုမွ တင္သြင္းေသာ (၄၅)ကီလိုဂရမ္ပါ ႏုိ႕မႈန္႕အိတ္ေပါင္း(၄၆၀)၊ တန္ခ်ိန္အားျဖင့္ (၁၆)မက္ထရစ္တန္၌ မယ္လမင္းပါဝင္ေၾကာင္း ေတြ႕႐ွိကာ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာနလက္ေအာက္႐ွိ က်န္းမာေရးဦးစီးဌာန အစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါးကြပ္ကဲေရးဌာနက ဖ်က္ဆီးပစ္ခဲ့ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆုိပါႏုိ႕မႈန္႕မ်ားအားလုံးမွာ တ႐ုတ္ကုမၸဏီတစ္ခုျဖစ္သည့္ Inner Mongolia Yili Industrial Groupမွျဖစ္ၿပီး ေစ်းကြက္အတြင္း က်န္႐ွိေနေသးသည့္ ႏုိ႕မႈန္႕မ်ားကုိလည္း လုိက္လံသိမ္းဆည္းလ်က္ ႐ွိသည္။ ရန္ကုန္ႏွင့္ မႏၱေလးၿမိဳ႕ ေစ်းကြက္မ်ားအတြင္း႐ွိ ႏုိ႕မႈန္႕(၈)မ်ဳိးကုိလည္း စမ္းသပ္စစ္ေဆးလ်က္႐ွိၿပီး ထုိအေတာအတြင္း ျပည္သူမ်ားအေနျဖင့္ ႏို႕မႈန္႕ႏွင့္ အျခားႏုိ႕ထြက္ပစၥည္းမ်ားကုိ သုံးစြဲျခင္းမျပဳၾကရန္ ႏုိင္ငံပုိင္သတင္းစားမ်ား၌ အေစာပုိင္းတြင္ ေဖာ္ျပထားသည္။ မယ္လမင္းပါဝင္ေသာ ႏုိ႕မႈန္႕မ်ားထုတ္လုပ္သည့္ တ႐ုတ္ႏုိင္ငံတြင္ အဆုိပါ အဆိပ္သင့္ႏုိ႕မႈန္႕မ်ားေၾကာင့္ ကေလးငယ္(၄)ဦး ေသဆုံးခဲ့ရၿပီး အျခား(၅၃,၀၀၀)ခန္႕မွာ က်န္းမာေရးျပႆနာမ်ားႏွင့္ ရင္ဆုိင္ေနရေၾကာင္း သိရသည္။
Rest of your post
at 22:00
Subscribe to:
Post Comments
(
Atom
)
No comments :
Post a Comment